marți, 19 mai 2015

Cel mai frumos cadou

Mergeam astăzi grăbită pe străzi, un pic cam neatentă la ce e în jur, încercând să ajung mai repede la librăria Alexandria. De data asta nu doream să îmi îmbogățesc colecția de cărți, ci să ofer un cadou unei persoane dragi. Când am intrat în încăpere, mirosul familiar de cărți m-a cuprins și m-a făcut să zăbovesc pentru câteva clipe. Deși citesc des, scriu pe blog sau, atunci când simt nevoia, îmi înșir gândurile pe orice colțișor de hârtie, bucuria de a fi înconjurată de atâtea cărți, nu dispare niciodată. Așa cum un copil vrea mereu mai multe jucării, cum niciodată nimic nu îi este de ajuns și vrea să cunoască mai mult, așa sunt și eu. 
Fără să vreau, privirea mi-a zburat către niște agende. La început am crezut că sunt cărți, deoarece pe copertă aveau titluri precum V for Vendetta, care este una dintre preferatele mele. Am deschis-o curioasă și am zărit paginile albe, care așteptau cu nerăbdare să fie umplute cu gânduri și amintiri. O astfel de agendă îți poate deveni jurnal sau un caiet de schițe pe care începi să compui primele tale versuri, prima ta poveste. Așa reușești să te cunoști mai bine și poate chiar să scrii ceva de valoare, atât pentru tine, cât și pentru cei dragi ție. 
După ce m-am desprins cu greu de agendă, am cumpărat "Hoțul de cărți", un alt roman pe care îl iubesc și pe care aș vrea ca acel om drag mie să îl citească. Înainte să plec din librărie, am mai aruncat o privire spre agendă și mi-am promis că mă întorc cât de curând după ea. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu