vineri, 18 iulie 2014

Europa şi puţin mai mult

Luând o pauză de la alte articole siropoase, m-am gândit astăzi la lucrurile despre care oamenii vorbesc zilnic, dar despre care nu au suficiente cunoştinţe. Unul din ele cred că este Uniunea Europeană. România a aderat în anul 2007, dar nu mulţi oameni realizau pe atunci de ce sărbătoresc. Când avantajul de a călători fără paşaport le-a bătut în geam, au fost cu adevărat fericiţi şi uşuraţi.
Bineînţeles că dispunem de multe alte drepturi, cum ar fi fondurile europene. Aceste informaţii se găsesc cu uşurinţă pe acest site. Durează doar câteva minute pentru a te informa, dar rămâi ani de zile informat şi pregătit de orice urmează. Bănuiesc că merită efortul.
Uniunea Europeană pare ca o mare familie; unii se mai ceartă, alţii îşi dau mâna, recunosc că au greşit şi depăşesc neînţelegerile. Astfel iau naştere schimburile de experienţă, proiectele, voluntariatele şi de ce nu, chiar studiile în străinătate. În zilele noastre mulţi doresc să plece şi să îşi creeze un viitor mai bun, care să le ofere cât mai multe oportunităţi. Pentru asta ar trebui din nou să ne interesăm, înainte de a ne avânta la drum. Un alt site este gata să ne sară în ajutor.
Aştept cu nerăbdare sfârşitul lunii pentru a putea lua parte la Tabăra de Jurnalism dedicată bloggerilor. Memorialul Ipoteşti va fi gazda noastră şi sunt convinsă că voi petrece un weekend plin de dezbateri ; un weekend din care mă voi întoarce dornică de a scrie şi de a împărtăşi noile informaţii. De asemenea, îi sunt recunoscătoare primăriei din Botoşani pentru sprijinul acordat.

Un comentariu:

  1. Daca va intereseaza un schimb de bannere
    Dimensiunile disponibile cat si detaliile le gasiti la adresa http://promovat.blogspot.ro/p/banner-exchange.html
    . Astept un raspuns. Multumesc

    RăspundețiȘtergere