sâmbătă, 19 mai 2012

Te iubesc!


Stătea uitată în colţul camerei. Spatele îi era dezgolit, mâinile suprapuse, părul răvăşit şi zâmbetul inconştient.  Tresărea la fiecare bătaie lină a picăturilor de ploaie în geamuri. Le auzea căzând pe chipurile trecătorilor, în timp ce gândurile ei curgeau şiroaie. Îl aştepta ca-n fiecare seară. Buzele ei repetau cântecul pe care îl auzea adesea în vis. Mireasma melancoliei părea să îi pătrundă adânc în nări, în timp ce dulcele lui parfum plutea în încăperea goală. Lumânarea aprinsă de lângă piciorul ei îi umplea chipul gingaş de lumină, iar părul ei catifelat i se revărsa pe umerii poleiţi cu aramă. 
Timpul trecea cu fiecare gând ce îi tulbura mintea. Îşi imagina uneori privirea lui caldă ce o liniştea; visa şi spera. Doar aşa putea să-şi mai potolească setea de iubire. Inima i se stingea încet, ca o flacără în lina adiere a vântului, dar disperarea nu se citea pe chipul ei.
Îşi dorea cu ardoare să vină, dar sentimentele de neîncredere o învăluiau cu repeziciune. Atunci, uşa se deschise, în timp ce freamătul furtunii fluiera vânt. El păşea alene în cameră, privind-o cu intensitate. Fără să spună nimic, se aşeză pe podeaua de lemn, lângă ea, dăruindu-i un zâmbet cald. Tăcerea dăinuia în încăpere, până când ea îşi luă inima în dinţi şi îi spuse şovăind : 
- Te iubesc. Îţi pot spune asta la orice oră din zi, în orice loc, în orice situaţie; indiferent că ninge, plouă, e soare afară sau în sufletul meu. 
El o cuprinse la pieptul său, mângâindu-i cu blândeţe chipul. Lacrimile arzătoare scânteiau în ochii fetei, gata să izbucnească.
- De ce plângi?
- Nu plâng.
- Ai lacrimi în ochi.
- Sunt doar.. lacrimi de iubire. 
- Lacrimi de iubire?
- Da, pentru că îmi place cafeaua, dar mai mult îmi place cafeaua din ochii tăi. Iubesc dimineţile, dar mai mult o iubesc pe cea de pe zâmbetul tău. Găsesc că soarele e minunat, dar mai minunat e strălucind în părul tău. Îmi place să visez, dar cel mai mult îmi place când te visez pe tine. 
El îi cuprinse faţa în mâini şi încercă să o sărute, dar ea îl îndepărtă cu delicateţe şi îi făcu semn să aştepte. 
- Nu ai idee cât de dulce poţi fi în astfel de nopţi, când te strâng în braţe şi privesc cum te topeşti ca o ploaie caldă pe pielea mea. 
Fără să aştepte un răspuns, se cuibări la pieptul lui, încercând să pătrundă până în sufletul său. Simţea că iubea pe aripi de vânt şi prin nori de ploaie; iubea fără umbre, doar cu raze de soare; iubea în şoaptă,  dansând. Trupurile lor se contopeau, făcând din inimile lor un singur suflet. Prin aşternuturile albe, se înecau în sărutări. Buzele lor colerice se căutau neîncetat, izbind uşor alte petice de piele.
Apoi ochii ei se închid, lăsându-se mângâiată şi adoarme în somnul de mult râvnit.

11 comentarii:

 1. E frumos..dar cred ca ai inteles gresit sensul cuvantului "coleric"
  "COLÉRIC ~ă (~i, ~e) (despre persoane) Care se caracterizează prin dese manifestări de mânie; care se supără ușor. ◊ Temperament ~ temperament caracterizat prin impulsivitate, nestăpânire."
  Nu ai cum sa spui despre niste buze ca ar fi colerice.
  In rest e totul foarte frumos..dar incearca sa nu pui aiurea cuvinte doar sa faci o proza mai "complexa"..fa o proza construita din cuvintele tale.
  Nu e o critica..e un sfat.
  Succes in continoare.

  RăspundețiȘtergere
 2. Romnatico, azi tac și citesc!

  RăspundețiȘtergere
 3. Am scris si eu o postare recent,acum citeva ore.Cind am citit postarea ta,parca am citit'o pe a mea,avind acelasi sens,scop numai ca exprimat putin prin alte cuvinte.Daca ai putin timp,intra si citeste,cu siguranta o sa observi asemanarea.Noaptea dragostea e mai dulce ca niciodata.

  RăspundețiȘtergere
 4. Multumesc mult pentru sfat, Adelina.
  @a.Lina : O sa intru imediat si o sa citesc.

  RăspundețiȘtergere
 5. Ma intreb cum se simtea ea apoi dupa ce el pleca departe de ea cautandusi sensul in lucruri inutile? Ea mai era atat de fericita?

  RăspundețiȘtergere
 6. Ai primit o leapsa! Avertisment: e imensa :*

  http://nudeatmidnight.blogspot.ro/2012/07/about-me.html#more

  RăspundețiȘtergere
 7. multa metafora,multe cuvinte repetate in acelasi sens,fata este emotiva.ai scris frumos,totusi prea incarcat,dar imi place.BRAVO

  RăspundețiȘtergere