sâmbătă, 17 decembrie 2011

Iarna sufletului meu


Mintea mea zboară pe undeva, prin taina nopţilor de iarnă. Din cer cad cioburi de stele, iar orizontul e aşa de liniştit. Am aşteptat cu nerăbdare să pot dansa la unison cu fulgii de nea, iar acum Decembrie mi-a împlinit dorinţa.
E cel mai important să te poţi trezi în dimineaţa de Crăciun în mijlocul unei încăperi întunecate, în care se furişează treptat o lumânare, un cântec, o pagină de carte, un om drag, o îmbrăţişare, o strângere de mână, um ambalaj roşu de cadou, o poveste, un vis.
Îţi amineşti într-o zi că eşti copil, transformi frunzele moarte în fluturi, zahărul în cristale de zăpadă şi te întinzi pe întreg cerul, aşteptând să ţi se înroşească nasul şi obrajii, ca şi altădată. Aştepţi, în ajun de sărbătoare, să ningă. Stai şi tremuri cu tot sufletul şi simţirea pe marginea unei prăpăstii, rugându-te cu limba scoasă să prinzi din zbor doi-trei fulgi de nea.  Alergi prin asfinţit cu o sanie trasă de Soare, ca să îl ţii de mână şi să asculţi vijelia din şoaptele sale, care ţi se topesc în ureche.
Stiloul nu mai zgârie hârtia, ci o transformă în beteală de brad,  iar visele le amestecă în pagini din cărţi de colorat. Sclipirile ce se aruncă de pe podul format între privirea ta şi a lui îşi frâng aripile şi ard orice bucată aspră de rău şi de tristeţe.

13 comentarii:

 1. New city lights. :) Si-s lumini peste tot, in camera ta si la fereastra vecinului.

  RăspundețiȘtergere
 2. e absolut superb ceea ce ai scris!

  RăspundețiȘtergere
 3. superba postarea :X
  craciun fericit! >:D<

  RăspundețiȘtergere
 4. Prea frumos...Cel mai minunat tablou de iarna <3

  RăspundețiȘtergere
 5. ====MEGA-FELICITAREA DE AN NOU===== LA MULTI ANI 2012========

  Salutare si bine te-am gasit! Ai un gand bun, o urare pe care vrei s-o adresezi blogosferei? Atunci completeaza aceasta felicitare si trimite-o mai departe la 10(zece) bloggeri pe care-i apreciezi!
  -Preia prin copy&paste felicitarea din acest comentariu, adauga gandurile tale, urarea ta, numele si linkul tau, apoi inchide felicitarea si trimite-o mai departe, tot prin comentariu, catre 10 bloggeri pe care-i apreciezi!
  Daca esti unul din bloggerii la care felicitarea se va afla sambata 31 decembrie 2011, intre orele 17.00 si 18.00 atunci te rugam, inapoiaza felicitarea echipei Mostwantedblog.org pentru a fi publicata si aratata la toata blogosfera! Daca nu stii cui s-o trimiti mai departe inapoiaza felicitarea catre mostwantedblog.org! Te rugam, lasa aceasta parte de text, nealterata, te rugam vino alaturi de noi sa uram tuturor un An Nou fericit si plin de realizari!

  *Gandurile lor merg catre tine!

  -La Multi Ani si un 2012 asa cum il visati! Liviu R. - balantza.com
  -

  -Sa aveti un 2012 cu sanatate, fericire si realizari! LA MULTI ANI!
  RobertN - http://acrilice-pointpen.blogspot.com/

  -Fie ca acest Nou An, sa va aduca in viata multa bucurie, implinire sufleteasca si multa dragoste, LA MULTI ANI! Lavi H.
  http://lavii-osperanta.blogspot.com/


  Fie ca 2012 sa va aduca de 2012 ori mai multe bucurii si impliniri. La multi ani!! !!! Flyerboy
  http://gabyzmb.blogspot.com

  2012 Sa va aduca tot ce va doriti,sa fie un an plin de fericire,sperante si mangaiere din partea celor dragi!
  Raisa
  www.newcomiclife.blogspot.com

  Fie ca anul 2012 ca va aduca numai fericire, implinirea dorintelor, sanatate si familia aproape, alaturi de cele mai dragi persoane. La multi ani!!!
  Gabriela
  http://angelfrommyheart.blogspot.com/

  RăspundețiȘtergere
 6. Foarte frumoasa postarea! Imi place la nebunie cum ai caracterizat aceasta iarna.
  Superb:X

  RăspundețiȘtergere
 7. Foarte frumos . Rareori citesc ceva cu zâmbetul pe buze :)

  RăspundețiȘtergere
 8. Multumesc pentru comentariu. Mi-a inseninat seara. :)

  RăspundețiȘtergere