luni, 3 octombrie 2011

Zâmbet

Astăzi, dăruieşte-i unui străin unul dintre zâmbetele tale. S-ar putea să fie singura rază de soare pe care o vede întraga zi. Asupra acestui lucru am contemplat întreaga noapte. Sună atât de frumos şi uneori mă întreb dacă este cu adevărat real. Atunci când îmi zâmbeşte cineva, primul lucru care îmi vine în minte este să îi zâmbesc înapoi. Aş putea spune că e ca un relfex, pe care nu îl pot controla. Mi-ar plăcea ca toată lumea să poată împărţi zâmbete în fiecare dimineaţă. Viaţa ar fi mult mai frumoasă dacă în loc de o poruncă, am primi un surâs blând şi o strângere călduroasă de mână. Oare nu ar fi mai simplu ca atunci când cuvintele nu-şi au rostul, să zâmbeşti pur şi simplu şi să te arunci în braţele celui iubit? Ba da, ar fi. Dar poate că atunci destinul nostru ar căpăta un alt sens. Lipsit de greutăţi. Lipsit poate chiar şi de suferinţă, pentru că în acel moment am avea tendinţa de a schimba lacrima amară cu un zâmbet dulce.
Aş vrea să văd feţe fericite peste tot -  Oameni, mergând pe stradă, cu o privire senină şi plină de înţelegere. Copii, alergând cuprinşi de veselie pe câmpul împânzit cu flori. Iar eu, culegând un buchet de zâmbete şi dăruindu-ţi-l ţie, cititor drag.

10 comentarii:

 1. Zâmbește, cineva s-ar putea îndrăgosti de zâmbetul tău :)

  RăspundețiȘtergere
 2. frumos....bine zis....sa zambim deci!

  RăspundețiȘtergere
 3. interesanta postare...intradevar zambetele fac lumea mai buna....

  RăspundețiȘtergere
 4. Din punctul meu de vedere, o fac mult mai buna.

  RăspundețiȘtergere
 5. Corect. Uneori imi insenineaza ziua un zambet. Un zambet strain, dar in cele din urma un zambet sincer. Zambetul copilului din acel strain. Copilul din noi are mereu tendinta de a zambi, insa adultul, partea matura, calculata, a fiintei noastre il opreste, ii aduce aminte ca aia si aia nu e bine. Ca viata ofera cu o mana si ia cu alta.
  Uneori as vrea sa inchid adultul din mine intr-o temnita si sa traiesc doar cu copilul alaturi.

  P.S. Stiu ca aberez. Nici nu e nevoie sa ma asculti daca nu vrei, dar vreau sa stii ca postul tau imi place. Pur si simplu imi place. Atat am avut de zis. Felicitari, Nico. :)

  RăspundețiȘtergere
 6. Foarte frumoasa postarea ta.Uneori si eu ma gandesc ca viata ar fi mai frumoasa daca am zambi mai mult si am darui mai multe zambete.
  Multumesc frumos pentru buchetul de zambete pe care mi l-ai daruit,iti daruiesc si eu un zambet si o imbratisare:) >:D<

  RăspundețiȘtergere