marți, 14 decembrie 2010

Dezamăgire

Astăzi am descoperit că fiecare dintre noi are calităţi şi defecte. Unii au mai multe , alţii mai puţine , dar cert este că fiecare are. Uneori stau şi mă întreb de ce mereu încercăm să vedem doar părţile bune dintr-un om. De ce întotdeauna încercăm să scoatem la lumină ce este mai bun din el , uitând de partea întunecata ?
Probabil pentru că este ceva care constă în felul nostru de a fi . Poate că este firesc pentru noi , oamenii , dar cel mai tare doare atunci când îţi pui încrederea în cineva , iar alţii nu o fac. Atunci când eşti singurul care tinde să spere că oamenii se pot schimba şi că îşi pot repara greşelile făcute în trecut . Atunci doare cel mai tare . E ciudat cum la sfârşitul zilei , când soarele apune printre nori , tu eşti cel dezamăgit şi te întorci acasă , ştiind că nu mai poţi face nimic. Fiind conştient de faptul că eşti absolut neputincios.
A vorbi de drumul suferinţei ca drum al iubirii este a nu cunoaşte nimic din esenţa satanică a suferinţei. Pe treptele suferinţei nu urci, ci cobori. Ele nu formează scări înspre cer, ci înspre infern. Şi întunericul în care ajungi pe scările durerii nu este mai puţin infinit şi etern decât lumina ce te orbeşte pe scările bucuriei.

11 comentarii:

 1. Si eu ma intreb de ce oamenii apreciaza doar calitatile din jurul lor; defectele te pot influenta si ele intr-un mod...pozitiv.
  Oricum, prefer persoanele imperfecte in locul oamenilor perfectionisti :P Parca prima categorie e ceva mai realista.
  P.S.: Vad ca ai furat un citat de Emil Cioran :))

  RăspundețiȘtergere
 2. Da.
  Dar ti-am zis sa ma critici :-w

  RăspundețiȘtergere
 3. Mda, intr'adevar, tindem sa vedem doar partile bune in unii oameni, pentru ca ne e frica de lucrurile rele pe care le'am putea descoperi, si poate, undeva in inconstient credem ca daca refuzam sa vedem partile rele, acestea vor disparea, sau nu se vor maniefesta, dar cand acea patura care intruchipa perfectiunea diapre dintr'o data, defectele pe care am incercat sa le tinem deoparte continua sa apara, si da, intr'adevar, suntem dezamagiti...

  RăspundețiȘtergere
 4. Mersi pentru ca ai citit , Al >:d<

  RăspundețiȘtergere
 5. Ai primit leapsa de la mine :> :>

  http://keepingmypride.wordpress.com/2010/12/17/leapsa-cine-esti/

  RăspundețiȘtergere
 6. Nu se poate asa ceva :|
  Un post nou este posibil sa vina in seara asta .
  Dar .. nu mai vreau leapsa .
  E a treia :|

  RăspundețiȘtergere
 7. "Atunci când eşti singurul care tinde să spere că oamenii se pot schimba şi că îşi pot repara greşelile făcute în trecut . Atunci doare cel mai tare ".
  Partea asta imi place cel mai tare, dar tatal meu m-a invatat ceva : Niciodata sa nu astepti aceasi caldura pe care o emani.

  RăspundețiȘtergere
 8. Mda. Probabil ca tatal tau are dreptate.

  RăspundețiȘtergere