marți, 16 noiembrie 2010

Vara …


M-am săturat pur şi simplu să tot aud veşti proaste care să îmi strice week-end-ul. E mult mai bine vara , când nu ştii când e week-end şi când nu . Sunt singurele momente când poţi să trăieşti fără să te gândeşti la noţiunea timpului . Tot ce trebuie să urmăreşti este momentul când apare luna . Atunci e ora de cină .
Ştii cum e să fii îndrăgostit? E atunci când cel de care te-ai îndrăgostit îţi va rămâne în suflet tot timpul chiar dacă nu mai ai nici o legătură cu el.  Eu cred că m-am îndrăgostit de vară. E singurul lucru pe care îl aştept cu atâta ardoare tot anul,e singurul lucru care mă mai face să sper, e singurul lucru care mă face să zâmbesc fără să vreau, să visez,să iubesc.
Singurele momente ale anului când poţi pleca undeva departe de toate grijile,unde poţi să fugi de ce nu-ţi place,să întâlneşti alţi oameni noi,să socializezi,să-ţi dai seama ce eşti si cât de mult îţi poţi depăşi limitele. Singurele momente când poţi să dormi cât vrei , fără să auzi o sonerie tâmpită . Singurele momente când poţi să alergi de nebun încotro vrei,să ieşi când vrei,să faci ce vrei, să îţi iei un tricou şi nişte pantaloni şi să pleci. Nu trebuie să îţi iei un hanorac în ghiozdan,nu trebuie să încalţi nişte ghete care nu-ţi plac , la care se desfac mereu şireturile,nu trebuie să îţi iei o geacă care te face de 3 ori cât eşti tu. Trebuie să fii exact cum eşti tu. 
Singurele momente când poţi să mergi prin nisip, să gemi de plăcere la contactul pielii cu valurile mării, când înghiţi apă sărată,dar nu-ţi mai pasă de asta. Îţi pasă doar că ai ajuns acolo. Locul unde te îndrăgosteşti, unde devii cu totul alt om şi faci lucruri care le auzi doar în poveşti şi nu crezi că ţi se întâmplă chiar ţie .Când fluturii devin ca pescăruşii care zboară deasupra valurilor. Când fluturii cântă practic şi zboară peste tot, nu doar într-un loc îngrămădit din stomac. Când mintea devine mai deschisă,când trupul în sine devine mai deschis la noi plăceri şi experienţe. Când tremuri la atingerea unei mâini , la contactul a două buze diferite .Când nu-ţi mai simţi picioarele tocmai pentru că poţi şi pentru că ştii că nu ai ce păţi rău. Nu să stai rigid de teama de a nu te ataşa datorită timpului puţin rămas pentru tine. Ai alte gusturi vara,vrei culori deschise,vrei optimism,vrei rock,vrei să înnebuneşti de fericire ,vrei să faci tot ce nu poţi face în general. Poţi cânta şi poţi dansa pentru că nu ai nimic în spate care să te oprească. Nu trebuie să iei şosete care miros îngrozitor după jumătate de zi. Poţi face orice pentru că nimeni nu va râde de tine pentru faptul că vrei să trăieşti. În alte anotimpuri li se pare ciudat că visezi să faci asta,şi nu-ţi rămâne decât alternativa de a cânta între cei patru pereţi.
Mi-e dor de ea. Şi ceea ce simt acum nu poate fi descris în cuvinte. E doar… un gol imens în piept , precum o prăpastie , care tânjeşte după o vreme caldă. E ceva care simte că nu mai suportă, un pitic din cap care nu va mai dansa până când muzica nu va porni. Acea muzică e vara, e stimulentul de care am nevoie, surplusul de energie. E ceea ce mă menţine vie.

9 comentarii:

 1. Imi place mult ce ai scris..
  E adevarat.. Vara totul e atat de usor.. nu-ti faci griji in privinta a.. ei bine, nimic. Totul e mai simplu.

  Bravo, tuta. :D

  RăspundețiȘtergere
 2. And we all miss Summer :-<

  RăspundețiȘtergere
 3. Evident, tuh, javra cu pene.
  Am citit postul ieri dar mi-a fost prea lene sa dau comm :-"

  RăspundețiȘtergere
 4. Deci . chiar nu minteai ? :)) :-s
  Stii ca te iubesc , nu ? :o3

  RăspundețiȘtergere
 5. Evident ca nu minteam :-w Eu niciodata nu mint...decat adesea :-"
  Stiu ca ma iubesti numai cand faci ochisorii aceia virtuali de potaie/ javra :> :X

  RăspundețiȘtergere
 6. Articolul e superb, Nico :X si foarte, foarte adevarat :X as da un comentariu kilometric dar nu suntem pe DM acum ;))

  RăspundețiȘtergere